Polderman 50 jaar lid van BOVAG

Body

Polderman in Lisse viert een wel heel bijzonder jubileum: het autobedrijf is maar liefst 50 jaar aangesloten bij BOVAG. Uit handen van Bovag adviseur Jan Pieter van der Meulen ontving de Henkjan Klop van Polderman een speciale oorkonde.

BOVAG

Polderman staat al decennialang bekend als een alom gewaardeerd bedrijf dat garant staat voor kwaliteit, betrouwbaarheid en garantie. ‘Die drie kernwaarden zijn precies waar bij BOVAG aangesloten bedrijven voor staan,’ aldus Han ten Broeke, algemeen voorzitter van BOVAG. ‘Zekerheid en vertrouwen zijn voor klanten van groot belang,  Polderman biedt dat bij uitstek. En is daarom al 50 jaar aangesloten bij onze vereniging.’

Historie

Naamgever Bram Polderman (overleden in 2005) begon in 1971 voor zichzelf, ‘met duizend gulden en een gereedschapskist op de oprit naast zijn woonhuis’. Klanten wisten hem al snel te vinden, zodat de huur van een halve bollenschuur snel nodig was. Toen ook automerken hem wisten te vinden en hij één van de eerste Mitsubishi-dealers werd in Nederland was nieuwbouw van een eigen pand noodzakelijk. Dat kwam er in 1977.Bram Polderman haalde zijn dochter Carla en zijn schoonzoon Frans in de zaak en hij vond goede medewerkers voor het team. Dat team bestaat inmiddels uit vakmensen in de garage, vakmensen op kantoor en vakmensen voor aankoopadvies. Henkjan Klop – die ooit begon als pompbediende – trad in 2013 toe tot de directie. Na een mooie periode van samenwerken en overdragen door Frans en Carla heeft Henkjan het bedrijf op 1 januari 2021 overgenomen.  

Sinds 1930

BOVAG bestaat sinds 6 mei 1930. Veertig garagehouders spraken op die dag in het Utrechtse café-restaurant ‘Noord-Brabant’ over hun gezamenlijke belangen en besloten zich te verenigen. Die avond werd de Bond van Automobielhandelaren en Garagehouders geboren. In de loop der jaren sloten ook vele andere bedrijven zich aan, zoals tweewielerspecialisten, rijscholen, caravanbedrijven, wasstraten, tankstations etc. De welbekende BOVAG Garantie voor gebruikte auto’s werd in 1965 ingevoerd en vijf jaar later volgde een soortgelijke garantieregeling voor onderhoud en reparaties. Inmiddels geldt de BOVAG Garantie voor vrijwel alle producten en diensten die BOVAG-leden aanbieden.