Prinsjesdag en Outlander PHEV

Prinsjesdag 2013 is achter de rug en de plannen voor 2014 zijn bekend. Veel maatregelen die genomen zullen worden zijn niet positief. Er is echter ook goed nieuws te melden voor de Outlander PHEV.

Het goede nieuws is dat de MIA (Milieu Investerings Aftrek) vanaf 1 januari 2014 van toepassing blijft op de Mitsubishi Outlander PHEV. Echter, de Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA) en willekeurige afschrijving milieu-investeringen (VAMIL) zullen niet meer worden toegekend. 

 Het is dus van belang dat het aangaan van een overeenkomst voor een outlander PHEV nog dit jaar plaats heeft. Op basis van een getekende order in 2013* kunt u namelijk nog een aanvraag indienen voor KIA, VAMIL en MIA.

 Zorg dus dat u op tijd bent want voor u het weet is het 2014 en grijpt u naast de KIA en VAMIL regelingen.

 *) de registratie (tenaamstelling), levering of betaling van de auto is voor subsidieregeling niet van belang en kan dus ook in 2014 plaatsvinden. De orderdatum is bepalend!

  • Wegenbelasting: de Outlander PHEV blijft in 2014 motorrijtuigenbelastingvrij!
  • Bijtelling 2014: 7%
  • BPM 2014: geen.

 Note: De aanscherping van de CO2-normen voor de 14%- en de 20%-bijtellingscategorie, de grens van de BPM-vrijstelling en de wijziging van het nihiltarief van de MRB zijn al in eerder stadium door het parlement aangenomen. De andere voorstellen worden dit najaar in het parlement besproken. De Tweede Kamer stemt medio november, de Eerste Kamer in de tweede helft van december. Wij houden u op de hoogte.

 Bron: Auto & Fiscus (AMD automotive fiscalisten B.V.)

terug naar overzicht »

Het laatste nieuws

Neem bij vragen contact op met een van onze medewerkers
of bezoek onze showroom aan de Heereweg 50 in Lisse.

De Polderman Privacy Policy leest u hier.